OM BLOGGEN

Soccer city stadium i Johannesburg

11. JUNI sparkes fotball-vm i gang når vertsnasjonen Sør-Afrika møter Mexico på Soccer city i Johannesburg. Under hele fotball-vm følger Fellesrådet og SAIH den norske mediedekningen av fotball-VM på vm.afrika.no.

VI VIL med dette bidra til en så bra dekning som mulig av det første verdensmesterskapet til å bli spilt på det afrikanske kontinentet. Med bra mener vi ikke nødvendigvis positiv, men kunnskapsrik, kritisk, nyansert og i henhold til de samme kvalitetskriteriene som skal gjelde for journalistikk overalt, i verden som i resten av Norge.

DERFOR TILBYR Fellesrådet og SAIH gjennom denne portalen med kildetips og råd for journalister som skal dekke fotball-vm, samt bakgrunnsstoff om mesterskapet, vertsnasjonen og andre tema vi mener er relevante. Dessuten vil vi bruke denne bloggen til å diskutere hva som er bra og dårlig journalistikk, hvordan fotball-vm dekkes og hva det betyr. Vi håper du vil ta del i debatten, og oppfordrer deg herved til å lese og skrive, mene og synse. Og har du innspill til hvordan vi driver bloggen, ta gjerne kontakt!

Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) og Fellesrådet for Afrika samarbeider om dette prosjektet, som har fått støttte fra Norad. Prosjektleder er Andreas Delsett, som kan nåes på e-post andreas.delsett(at)gmail.com eller telefon 90 96 21 91.


Send et svar