BAKGRUNNSINFORMASJON

SØR-AFRIKA PÅ TI MINUTTER
Hva skjer egentlig i Sør-Afrika, og hvilke politiske, økonomiske og sosiale spørsmål preger VM-arrangøren? Les denne korte artikkelen av samfunnsgeofrag Marianne Millstein og bli oppdatert!

MYTER OM SØR-AFRIKA
Statsviter og Sør-Afrikakjenner Liv Tørres deltok på lynkurset om Sør-Afrika under Fellesrådet/SAIH/Norsk Journalistlags seminar 1. juni. Her knuste hun myter om Sør-Afrika. Vi har samlet de fem viktigste her på bloggen.

HVORDAN SNAKKE OM RASE?
Hvem er svart og hvem er hvit – og hva betyr egentlig farget? Førsteamanuensis Kristin Skare Orgerets innlegg på seminaret 1. juni.

SØR-AFRIKA FOR DUMMIES
I form av en utfyllende ordliste har Maren Sæbø samlet diverse nyttige kunnskaper om Sør-Afrika på en fin og tilgjengelig måte – kan til og med brukes som oppslagsverk!

HVORDAN SKRIVE OM AFRIKA?
«Inkluder alltid «Afrika», «mørke» eller «safari» i overskriften. Behandle Afrika som om det var ett land. Det er varmt og støvete med bølgende gressletter og store dyreflokker og høye, tynne mennesker som sulter.» Les kultartikkelen Hvordan skrive om Afrika før du skal skrive om fotball-VM.

SØRAFRIKANSKE NØKKELORD
er en ypperlig bok om sentrale samfunnsforhold i Sør-Afrika. Korte, presise artikler om nøkkelord som rase, etnisitet, transformering og demokrati, skrevet av noen av Sør-Afrikas fremste akademikere. Fås tak i hos gode bokhandlere i Sør-Afrika, og kan bestilles her.

Send et svar