Myteknusing om hodeløse afrikanere

I det jeg er på vei ut døra for å se Kamerun spille for ære og stolthet mot Nederland på Green point stadium, passer det seg å anbefale en fin myteknuser av en artikkel om den store snakkisen hva angår de afrikanske lagenes spillestil dette mesterskapet: De er jo så dårlige defensivt. Sigve Indregard viser hvordan dette ikke er noe mer enn nettopp en myte, ihvertfall hvis man skal vurdere det ut fra det pågående mesterskapet. Heller enn å være basert på hvordan de afrikanske lagene faktisk spiller, mener Indregard at «dette er vår tids måte å si at negrene er usiviliserte«. Noe å tenke på for Jan Åge Fjørtoft og resten av kommentatorveldet

Image: Andreas Johannesen Delsett

Prosjektleder for SAIH/Fellesrådet for Afrikas satsing på fotball-VM. Følger den norske pressedekningen av mesterskapet og blogger på vm.afrika.no.

Ett svar til “Myteknusing om hodeløse afrikanere”

  1. Øyvind Henden

    Sigve Indregard viser ikke noenting, han bare påstår at de afrikanske lagene er gode i forsvar selv om statistikken tydelig viser at de ikke er det. Han gjengir til og med statistikken i bloggen sin, men later som om den viser at forskjellene er små. I dette VM har de afrikanske lagene vært dårlige i forsvar – unntatt Ghana.

Send et svar