Vuvuzela, fobi og mani

Vuvuzelaglade spanjoler

Vuvuzelaen er utvilsomt sommerens store samtaleemne. Diskusjonen går løpsk, og absolutt alle har en mening. Det er selvfølgelig ingen vits i å gjengi alt som er blitt sagt om det utskjelte kinesiskproduserte blåseinstrumentet. Man kan sammenfatte diskusjonen med at mange hater trompeten, mens andre synes den spriter opp fotballkampen.

Mediedekningen i Norge har også spriket fra å gjengi krav om forbud til å forsvare vuvuzelaen som en viktig del av supporterkulturen i Sør-Afrika. I USA går enkelte kommentatorer så langt som å påstå at lyden fra instrumentet vil ødelegge for fotballens sjanse til virkelig å slå igjennom i landet.  Her hjemme er VM-bloggens egen Andreas Delsett en av vuvuzelaens venner. Hør og les hva han sier om den.

Uansett: Vuvuzelaen er kommet for å bli i VM, og hva man enn måtte mene er det bare å lære seg å leve med den.

For de som ikke takler den monotone lyden, har kreative sjeler lansert flere forskjellige overlevelsesstrategier. Dagens it har laget en sak med flere alternativer.

Andre TV-seere liker vuvuzelalyden veldig godt, og det mangler tydeligvis ikke på folk som ønsker å bruke den også utenfor Sør-Afrika. I England regner importørene med at de vil selge 75.000 trompeter i løpet av VM. Mange grøsser nok av tanken om vuvuzelaer i Premier Leauge. Men Tottenhams Peter Crouch vil nok sikkert ikke klage. Han elsker visstnok lyden, melder VG.

Heldigvis har media nå gått fra å skrive mest negativt om lyden, til å komme med kreative løsninger og morsomme elementer. Adressa melder at det har blitt populært å laste ned en Vuvuzela-app. God idé! Jeg tenker at løsningen nå bare er å være med på leken. Det er jo tross alt en del moro knyttet til den sørafrikanske fotballkulturen! Så får det heller bli en annen diskusjon om lyden skulle dukke opp i Tippeligaen.

Send et svar